Home Astrid - Kamer aanvragen


English version below


Ben je op zoek naar een kot in Gent om na een lange dag in de aula te zitten tot rust te komen, te ontspannen en nieuwe mensen te leren kennen? Dan is Home Astrid ideaal voor jou! Hoe het juist in z’n werk gaat om een contract te bemachtigen kom je hieronder te weten.

Alle huuraanvragen en toekenningen zijn onder verantwoordelijkheid van afdeling Huisvesting van de Universiteit Gent. De informatie omtrent huren, aanvragen, infomomenten etc. zijn dan ook te vinden op hun website De procedure om een kamer aan te vragen gaat traditioneel rond maart open waarna je je kan inschrijven op een lijst. Eind juni kom je dan te weten of er een kamer aan je toegekend is en waar je zit. Let op: je inschrijven op de lijst geeft geen garantie op een kot, er geldt een prioriteitenlijst wie als eerste een kot aangeboden krijgt! Bekijk zeker bovenstaande website zorgvuldig na indien je wenst te huren, alle details zijn daarin uitgelegd. Heb je nog vragen over het huren van een kot? Aarzel dan niet om een mail te sturen naar huisvesting@ugent.be of te bellen naar de receptie van afdeling Huisvesting.

Are you looking for a place to stay while you study at Ghent University? Home Astrid is one of the homes of Ghent University where you can stay! The Housing department of our university organises the application procedure and assigns rooms. You can find all the information about the homes, renting a room and the application procedure on www.ugent.be/en/facilities/housing. If you have further questions, you can contact the Housing department via huisvesting@ugent.be.